rellotge
logotip cassadigital.cat
| h

Bloc de Mònica Plana CulubretDIUMENGE, 07 MARÇ 2010 12:26h

Digerint

 Em pregunto si encara ara a escoles, instituts i universitats, els professors, tutors o catedràtics s'aferren a la teoria de la separació de poders de Montesquieu en un estat social i democràtic de dret (legislatiu, executiu i judicial). A la meva època, era així. I, disortadament per això, continuo intentant païr l'aparició del quart i el cinquè (mitjans de comunicació i internet). La digestió no serà fàcil però, el camí a la democracia tampoc ho fou.
Llegir mésDIUMENGE, 14 FEBRER 2010 21:46h

Enamorada d'Europa

Qui em coneix sap que sempre he estat europeista. Per tant, em cou i em dol, quan sovint he d’acabar per donar la raó a aquells que afirmen que Europa – la Unió Europea – no ha arribat als ciutadans. No fer-ho però, seria negar l’evidència: als diaris llegeixo que Espanya presideix el Consell Europeu en comptes del Consell i en els temaris d’oposicions a l’administració pública s’esmenta la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el Consell, el TJUE i el Tribunal de Comptes com a institucions de la Unió, però no, el Consell Europeu o el Banc Central Europeu; però, és clar, si és té en compte que en aquests temaris el text de referència és el fracassat Tractat pel qual s’estableix una Constitució per a Europa, en comptes de l’actual Tractat de Lisboa (TUE + TFUE) en vigor des de l’1 de desembre de 2009 i ratificat pels 27 Estats Membres: què es pot defensar? Malgrat tot, continuo enamorada d’Europa , de la Unió i dels europeus.
Llegir mésDIJOUS, 31 DESEMBRE 2009 19:10h

Dos llocs. Dos fets.

 Ahir. 12 de la nit. Cotxe de Securitas aparcat al mig de la Rambla amb llums enceses i ocupant a l'interior. Desconcert. L'Ajuntament de Girona ara contracta un servei privat de vigilància? No, però, l'empresa que té un caixer a la cantonada entre Rambla i Argenteria, si. Avui. Migdia. Secció de llaunes vàries d'un supermercat. De nou, desconcert. Doble envoltori per a les escopinyes: el de cartró i, a sobre, caixeta de plàstic. Serà que es vol posar a prova els nostres coneixaments de reciclatge? No, serà que hi ha qui es dedica a canviar llaunes d'escopinyes per llaunes de sardines.
Llegir més

lectures 3029 lectures comentari Un comentari


Etiquetes: fets, seguretat,DIMARTS, 08 DESEMBRE 2009 22:32h

Juanes amb Juárez

Entrar a Ciudad Juárez, gravar i utilitzar posteriorment imatges per confeccionar un film denúncia és difícil. No obstant, Gregory Nava amb Bordertown ho aconseguí. Aconseguí visualitzar una de les tantes violacions flagrants dels drets humans que a l’actualitat persisteixen, el femicidi. Junt amb Nava, Juanes, que sensible al que en aquesta ciutat fronterera es cou, no va dubtar en aparèixer a la pel·lícula en una escena on no el trobarem mai en la realitat: cantant envoltat de l’alta societat mexicana que, coneixedora de la gran quantitat de casos de dones violades, assessinades i mig enterrades en el desert proper a Ciudad Juárez, no fa res.
Llegir mésDIMARTS, 17 NOVEMBRE 2009 23:57h

El titànic d'en Màrius

El Titànic, s'enfonsava. El titànic d'en Màrius, no. Es creix davant del públic. Joc de paraules rera joc de paraules, se'l posa a la butxaca i, més encara, quan aquest públic és culé. Avui, els cassanencs culés que han assistit a l'acte de presentació del programa Voluntariat per la LLengua curs 2009-2010 organitzat pel Consorci de Normalització Lingüística ja no hauran de buscar més adjectius per qualificar als de Madrid i quedar aparentment bé.
Llegir més
12345...7>


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns