rellotge
logotip cassadigital.cat
| h

Perfil

Joan Maymí Coloreu sindicar

Cassanenc nascut l'any 1945. Membre de "la Colla", des dels seus inicis. Exregidor de l'Ajuntament de Cassà de la Selva (anys 1979-1987).Exdiputat de la Diputació de Girona (anys 1984-1987). Pèrit Industrial, Elèctric.


Últimes entradesArxiuAltres blocsBloc de Joan Maymí Coloreuactualitat? i tant! el que no sé és si ens en sortirem.

< Anterior | Següent >


DIMECRES, 29 FEBRER 2012 16:38h

Actualitat ?, i tant; el que no sé és si la resistirem!

Fa uns dies vaig sentir un comentari per la ràdio en el que es deia que la crisi dels anys 93, 94 no es va superar fins al cap d’uns 12, 13 anys. I crec que comparada amb la que estem vivint la podriem nomenar una mini crisi, aquella. I per tant es preveu que la recuperació de l’actual, si s’aconsegueix, ens portarà als anys 202... llargs.

Quan llegeixes que en vuit anys (2004-2012), a l’Ajuntament de la nostra vila, s’ha passat en despeses de personal de 332 a 498 ( totes aquestes quantitat son en milions de pessetes); que en despeses per a bens i serveis s’ha passat de 250 a 416 ; i comparativament quan et diuen que del 2005 al 2012 s’ha passat en els impostos que paguem al municipi dels 333 als 500, la veritat és que perds el control i no hi entens ben bé res. A no ser que acceptis, per més que et costi, que a tots els nivells de l’administració s’ha fet una disbauxa incommensurable, forasenyada, incontrolada, irresponsable... mereixedora d’un càstig real, profund i just!

Quan veus que, ara, és rebaixa el sou dels polítics i funcionaris; que arreu hi ha hagut escàndols de corrupció i tràfic d’influències ( i els que mai se sabran); que es paguen favors rebuts, o postures políticament preses, amb càrrecs i “vestits”; quan les administracions regulen plantilles i asseguren que els serveis no en sortiran perjudicats(?) ( és quan et preguntes doncs que feia el personal que araa s’ha eliminat?); que es preparen retallades a les més de quatre mil empreses públiques espanyoles; quan s’estudia la reducció de funcionariat tot fent servir com excusa la duplicitat de serveis: bàsicament Diputacions, Consells Comarcals; quan s’augura un augment d’impostos per compensar el desequilibri dels pressupostos; quan ... , és quan pots afirmar que les coses s’han fet molt malament: aquí, allà i “acullà” ; és quan et preguntes com és possible que s’hagi mantingut tot aquest enrenou, excés, dilapidació de les arques públiques sense que ningú hagi explotat i ho hagi denunciat?

I arribats a aquesta vergonyosa realitat crec que hem de tenir la força de lluitar per aconseguir un canvi profund a la nostra societat. I honestament crec que això passa per un vot de càstig, una abstenció en tot el que pugui representar ajuda, col.laboració, cooperació, fins arribar a les properes eleccions quan aquesta abstenció s’ha de fer efectiva de tal forma que cap partit arribi al mínim de vots, el 3 %, que els permeti a tenir representació als estaments administratius. Si cap partit aconsegueix aquest mínim algun canvi profund s’hauria de fer. Crec que seria un resposta justa davant l’actitud injusta que els “nostres” representants, a tots els nivells, han tingut al llarg d’aquests anys.


Comentaris


No hi ha cap comentari a aquesta entrada
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


La direcció del web cassadigital.cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg. Veure la normativa


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns