rellotge
logotip cassadigital.cat
| h

Bloc de FRANCESC XAVIER MoralesDILLUNS, 12 NOVEMBRE 2012 19:07h

Llibres amagats al videoclub

 Fa uns dies vaig tenir una sorpresa molt agradable a la Biblioteca de Cassà. Mentre cercava un parell de novel·les que m'havien recomanat em vaig perdre per una secció que desconeixia. Vaig fer-hi un cop d'ull ràpid, però jo diria que es tractava d'un d'aquells prestatges giratoris reaprofitats. Potser d'Edicions 62. De seguida vaig pensar per què. Manca d'espai no. Des de que la biblioteca del poble es traslladà de la de La Caixa a l'actual el fons no ha crescut prou com per omplir els buits que encara hi ha.
Llegir mésDIUMENGE, 30 SETEMBRE 2012 18:40h

El pseudoesdeveniment

Conversa verídica entre dues persones a Cassà de la Selva fa unes setmanes. Es tractava d'una dona i suposo que el seu pare, però no ho podria assegurar. La part interessant de la conversa arribà a l'hora d'esbrinar quan havia nascut el senyor, d'edat molt avançada per cert. Em va semblar significatiu que aquell home tingués més clar quan havia anat al servei militar que no pas l'any que havia nascut. És en aquest moment que la dona intentà situar la cronologia de la guerra civil espanyola per intentar deduir l'edat del senyor.
Llegir mésDILLUNS, 20 AGOST 2012 17:26h

Repartiment extraordinari

Cercant unes dades relacionades amb la fàbrica municipal que funcionà a Cassà de la Selva durant la guerra civil, he trobat algunes dades interessants. Segurament ja estan publicades en algun altre lloc. Estic pensant en David Gesalí i Barrera i els seus treballs sobre aeròdroms durant la guerra, com per exemple el de Cassà (Plecs número 18). De tota manera, exposaré aquí les dades en qüestió perquè crec que és important conèixer un dels documents que jo consideraria importants conservats a l'Arxiu Municipal. Es tracta del repartiment extraordinari que l'Ajuntament realitza entre 1936 i 1939 per alleugerir el problema econòmic, bàsicament l'atur. Es tracta de dos llibres de comptes, amb entrades i sortides de capital.
Llegir més
1


© cassadigital.cat, | qui som | crèdits | avís legal | publicitat | contacta'ns